Любопитство и пионерски дух

От ранното си начало, Heel е воден от дух на любопитство и пионерски иновации. Създадена в Берлин през 1936 г., нейният основател д-р Ханс-Хайнрих Рекевег е креативен и любознателен мислител. Лекар и хомеопат, той не само разработва нови лекарства, използвайки чисто природни вещества. Той също така е пионер в терапевтичния подход, основан на използването на тези естествени лекарства, за да помогне на тялото да активира своите механизми за авторегулиране.

Но Рекевег не се задоволяваше просто да види, че лекарствата и терапиите му работят – той искаше да знае защо го правят. Научните изследвания в областта на естествената медицина станаха неразделна част от това, което Heel представлява. Благодарение на този изследователски фокус и иновациите в разработването на продукти и терапевтични решения, Heel продължава да расте и процъфтява: Компанията се премества в Баден-Баден в Южна Германия през 1954 г. и става част от DELTON през 1977 г.

Оттогава сме на стабилен път на растеж и интернационализация. От нашата централа в Баден-Баден (Германия) ние си сътрудничим с дъщерни дружества и партньори за дистрибуция по целия свят. Нашият основател беше убеден, че естествената медицина играе жизненоважна роля в здравеопазването. Неговата визия проправи пътя за една модерна медицина – и ние от Heel ще продължим да бъдем в челните редици на тези разработки.

Scroll to Top