Zeel T се използва за лечение на най-различни остеоартрози (гонартроза, омартроза, коксартроза, полиартроза и др.), както помага и при поражение на междупрешленните стави (остеохондроза).

Обменните заболявания на ставите – артрозите, са едни от най-разпространените страдания на нашето време. Към тях се отнасят много най-различни нарушения в метаболизма. Главното обменно заболяване, познато на много хора, е остеоартрозата. Болестта се развива поради отлагането на соли в ставните тъкани, което променя структурата на хрущяла и нарушава гладките повърхности на ставата. Много по-рядко се срещат подагра, хондрокалциноза и някои други артропатии. Освен нарушеният метаболизъм, в развитието на тези заболявания голяма роля имат: спортни и професионални травми, наднормено тегло и дефекти в телосложението.

В началото, когато промените в ставите са минимални, болестта е незабележима. При прогресиране на пораженията се появява болка. Отначало това са периодични болки след голямо неравномерно натоварване. По-късно те стават силни и продължават дори в покой. С времето болките стават причина за ограничаване на подвижността с видима деформация на ставата. Средно статистически остеоартрозата между 55 и 65 години е масово заболяване. Официалната медицина лекува остеоартрозите и остеохондрозите с нестероидни противовъзпалителни средста (НПВС) – диклофенак, ибупрофен, индометацин и др. Всички те премахват болката и намаляват възпалителния процес. Но те притежават много сериозни недостатъци: дразнят стомашната лигавица, предизвикват гастрит, язва и кървене от стомашно чревния тракт. При дълга употреба рискът от приложението им нараства. За съжаление при артрозите приемът на НПВС се налага за продължително време. За лечение на остеоартрозата като ефективна и безвредна алтернатива на съвременното медицинско лечение може да се използва Zeel T.

Прочети повече

Scroll to Top