Грип хил

Схеми за комбинирано лечение

Gripp-Heеl бързо и трайно овладява типичните симптоми и оплаквания от грип и грипни инфекции – температура, главоболие, катарални прояви, болки в гърлото и мускулите, безпокойство.

От грип и грипни инфекции възрастните хора боледуват от 2 до 4 пъти годишно, а при децата тази честота е два пъти по-висока. Характерните оплаквания са безобидни на пръв поглед - болки в гърлото, кашлица, хрема, по-висока темрепатура с треска и мускулни болки, с бързо настъпваща отпадналост. Тези симптоми са предизвикани от различни вируси, затова антибиотиците при тях не помагат, а нестероидните противовъзпалителни средства създават странични ефекти от стомашночревния тракт. Алтернативна възможност за лечение на грипа и различните простудни и инфекциозни заболявания на дихателната система е препарата Gripp-Heel.

Gripp-Heel е комбинация от 5 съставки – от растителен (Aconitum, Bryonia, Eupatorium perfoliatum), минерален (Phosphorus) и животински (Lachesis) произход, като всяка от тях потенцира ефекта на останалите.
Aconitum - Оказва въздействие върху началните етапи на възпалителната реакция. Има успокояващ ефект.
Bryonia -Действа върху отока, регенерира възпалените тъкани и предотратява развитието на бронхит.
Lachesis - Облекчава състоянието на треска и предотвратява тежките симптоми, които рефлектират върху нервната система.
Еupatorium - Действа върху типичните симптоми на грипа: болки в костите, висока температура, гадене, повръщане и треска.
Phosphorus - Лекува бронхиално възпаление, болезнен ларингит, суха дразнеща кашлица с ретростернална болка, пресипналост на гласа.
Индикации
Грип и грипни инфекции, придружени с повишена температура.

  • Имуностимулиращо
  • Противовъзпалително
  • Противовирусно (индиректно)
  • Детоксикиращо

Монотерапия
При първи симптоми на грипа се започва с „масирана терапия” – по 1 таблетка на всеки 15 минути в продължение на 2 часа. След това се преминава към стандартна дозировка по 1 таблетка 3-6 пъти дневно.
Таблетките не се гълтат, а се държат в устата до разтварянето им.
При кърмачета и деца до 3 год. възраст – по ½ таблетка до 3 пъти дневно.
Таблетката се стрива и се нанася от вътрешната страна на бузата.
От 3 до 6 год. възраст – по 1 таблетка до 3 пъти дневно.
Необходимо е приемането на препарата да продължи още няколко дни след отзвучаване на симптомите на грипа и нормализиране на клиничната картина.
Профилактично при грипна епидемия:
По 1таблетка Gripp-Heel сутрин и вечер

Поносимостта е оценена в 99% като „отлична” и „много добра”, което е важно негово предимство. Подходящ за всички пациенти (вкл. и рискови групи) и всички възрасти.
Може да се комбинира с други лекарствени средства.
Доказан имуностимулиращ ефект, затова дори и при разгърната картина на грипа се препоръчва включването на препарата в лечебната схема.
Широк противовирусен спектър на действие без да се създава резистентност на вирусите.
Не отстъпва по ефективност на ацетилсалициловата киселина в отстраняване на симптомите на грипа и не предизвиква странични реакции.
Ефективна профилактика на грип и грипни инфекции във всички възрасти.

Комбинирана терапия

При грип и грипни инфекции:
Gripp-Heel + Engystol
Eдновременно по 1 таблетка от всеки препарат 5-6 пъти дневно.

Scroll to Top