Комплексният  антитоксичен препарат е показан за лечение на остри и хронични, обструктивни възпалителни заболявания на дихателните пътища като бронхит, трахеит, бронхиална астма, плеврит и бронхит при пушачи. Оптималното съчетание и взаимното въздействие на осемте му съставки от раститетелен (Atropa belladonna, Sticta, Lobelia inflate, Hyascyamus niger, Bryonia cretica,Ipecacuanha) и минерален (Kreosotum, Kalium stibyltartaricum) произход определят неговия комплекснен терапевтичен ефект.


Бронхитът е много разпространено заболяване, което протича с възпаление на големите и малки бронхи. Основен симптом е кашлицата – отначало суха, а след това влажна.Обикновено при бронхита има и общи симптоми, типични за простудните заболявания – отпадналост, трескавост, повишена температура. Много хора се отнасят към бронхита като към банална простуда. Бронхитът може да се повтори и да хронифицира, което води до сериозни поражения на бронхите и белите дробове, дори с течение на времето може да се развие и дихателна недостатъчност. Нерядко бронхитът протича и по-сериозно, като е съпроводен от задух. В такъв случай се говори за обструктивен бронхит или бронхит с астматичен елемент. Такива заболявания са много по-близки до бронхиалната астма отколкото до обикновената простуда.
Наред с традиционното лечение на бронхита – антипиретици, отхрачващи средства и антибиотици, може да се приложи и препаратът Bronchalis-Heel

Повече

 

► Схеми за комбинирано лечение

Бронхит
Кашлица
Фарингит

Scroll to Top