Болките в гърба са може би едно от най-честите срещаните оплаквания в света.
На глобално ниво 1 от 10 човека страда от болки в кръста, а те са най-честата причина за нетрудоспособност. От 75% до 80% от случаите на болки в гърба се оправят за период от две до четири седмици.
Това важи най-вече за механичната болка в кръста, която е втората най-често срещана причина за посещение при лекар в САЩ.

Болката в кръста обикновено е предхождана от някаква травма или претоварване, като например вдигане на предмет или усукване при носене на нещо тежко, управляване на вибриращи машини, сблъсъци на коли или падания. Продължителното седене също е в този списък, което може да обясни защо по-честото ставане е част от решението в много от случаите.
В САЩ, 8 от 10 човека страдат от болки в гърба, които са се превърнали в една от главните причини за пристрастяване към болкоуспокояващи медикаменти и смъртоносни свръх дози в страната.
През 2013г. 16 000 американци са починали от предозиране с болкоуспокояващи. Стероидните инжекции се предписват често, но скорошно проучване разкрива, че те не са по-добри за болки в гърба от плацебо. New York Times докладва:Изследователи комбинираха данни от 30 плацебо-контролирани проучвания върху епидуралните стероидни инжекции за третиране на радикулит (болка в гърба, която се разпространява до краката) и осем проучвания върху спиналната стеноза (болка в гърба или врата причинен от стесняване на гръбначния канал).
Изследването показва, че за радикулит инжекциите дават някаква степен на краткосрочно облекчение на болката, но с времето стават не по-ефективни от плацебо, и също не намаляват нуждата за операция на по-късен етап.
Данните показват подобни резултати и за инжекциите срещу спиналната стеноза – умерено и временно облекчение на болката, но без разлика между лечението и плацебо в интензитета на болката или функционалната способност след повече от шест седмици след инжекцията.

Имайки предвид страничните ефекти и дългосрочни рискове на лекарства и операции, е важно да се намери по-безопасен и по-малко инвазивен начин да се справим с болките в гърба.

                                          Дискус


е уникална комбинация от 36 натурални съставки – витамини, органни препарати, катализатори, тъканни екстракти и микроелементи, които определят неговото комплексно терапевтично действие. Благодарение на своето противовъзпалително, обезболяващо, спазмолитично, противооточно, метаболитно и регенериращо действие, Дискус подобрява еластичните свойства на междупрешленните дискове и връзките между прешлените, повишава тяхната хидрофилност и амортизационни свойства, има резорбиращо и регенериращо действие. При хронично заболяване се проявява и обезболяващото и седативно действие на препарата. Дискус повлиява и мускулния тонус както и съдовата компонента на заболяването. Препарата е ефективно средство за купиране на болковия вертебрален синдром от рефлекторен произход, а при радикуларен синдром изпълнява роля и на патогинетична терапия.
При поставянето на Дискус в тригерните или акопунктурни точки се ускорява значително проявяването на клиничния му ефект (дори още след първата процедура) , като той се отличава със своята изразителност и стабилност. Тъй като Дискус съдържа витамини, при подкожно или вътрекожно приложение на продукта може да се получи болезнено усещане (парене).

Discus действие:

   • Намалява спазмите и болката
   • Осигурява метаболитна подкрепа
   • Поддържа структурите на меките тъкани на гръбначния стълб

Discus дозировка:
   При възрастни и деца над 12 год обикновено 1 ампула 1-3 пъти седмично.
   При деца от 6 до 11 год. възраст 2/3 от ампулата 1-3 пъти седмично.
   От 2 до 5 год. възраст 1/2 от ампулата 1-3 пъти седмично.
   Дискус може да се прилага i.d. (кожно), s.c. (подкожно) или i.m.(мускулно)

Discus предимства:
   • Убедителен терапевтичен изход (много добър/добър > 70 % от всички случаи)
   • Ефективно лечение на различни ревматични заболявания на гръбначния стълб
   • Отличен профил безопасност
   – Много добра поносимост
   – Не са известни лекарствени взаимодействия
   • Дългосрочна употреба при хронични нарушение без докладвани странични ефекти

Прочети повече

►Информация за продукта
Дискус, инжекционен разтвор
Листовка за пациента
Кратка характеристика на продукта