Zeel T се използва за лечение на най-различни остеоартрози (гонартроза, омартроза, коксартроза, полиартроза и др.), както помага и при поражение на междупрешленните стави (остеохондроза).

Обменните заболявания на ставите – артрозите, са едни от най-разпространените страдания на нашето време. Към тях се отнасят много най-различни нарушения в метаболизма. Главното обменно заболяване, познато на много хора, е остеоартрозата. Болестта се развива поради отлагането на соли в ставните тъкани, което променя структурата на хрущяла и нарушава гладките повърхности на ставата. Много по-рядко се срещат подагра, хондрокалциноза и някои други артропатии. Освен нарушеният метаболизъм, в развитието на тези заболявания голяма роля имат: спортни и професионални травми, наднормено тегло и дефекти в телосложението.

В началото, когато промените в ставите са минимални, болестта е незабележима. При прогресиране на пораженията се появява болка. Отначало това са периодични болки след голямо неравномерно натоварване. По-късно те стават силни и продължават дори в покой. С времето болките стават причина за ограничаване на подвижността с видима деформация на ставата. Средно статистически остеоартрозата между 55 и 65 години е масово заболяване. Официалната медицина лекува остеоартрозите и остеохондрозите с нестероидни противовъзпалителни средста (НПВС) – диклофенак, ибупрофен, индометацин и др. Всички те премахват болката и намаляват възпалителния процес. Но те притежават много сериозни недостатъци: дразнят стомашната лигавица, предизвикват гастрит, язва и кървене от стомашно чревния тракт. При дълга употреба рискът от приложението им нараства. За съжаление при артрозите приемът на НПВС се налага за продължително време. За лечение на остеоартрозата като ефективна и безвредна алтернатива на съвременното медицинско лечение може да се използва Zeel T.

В неговият състав влизат растителни компоненти, катализатори на метаболитните процеси и органови препарати повлияващи ставните тъкани. Zeel T е безопасен за разлика от НПВС.  Данните от двойно сляпо рандомизирано изследване за лечение на средна степен гонартроза показват, че терапевтичната ефективност на препарата Zeel T, прилаган 3 пъти по 2 таблетки, е равна на терапевтичната ефективност на диклофенак, прилаган 3 пъти по 25 мг дневно. Сравнението е проведено въз основа на показателните за артроза по WOMAC. Растителните компоненти в неговия състав (Rhus toxicodendron, Dulcamara, Sangyuinaria, Symphitum, Arnica) отдавна много успешно се прилагат за лечение на болести на ставите. Благодарение на тях Zeel T помага добре при болки в ставите от промяна във времето. Сярата и тъканните компоненти активират вътреклетъчните процеси и доставят градивни вещества за увредените тъкани. Ферменти на коензимите регулират клетъчното дишане, което неизбежно е затруднено при нарушение на обменните процеси. Ефективността на препарата Zeel T е доказана в клинични изследвания с плацебо при двойно сляп контрол. Ефективността на Zeel T таблетки е равна на ефективността на диклофенак (НПВС). Както показват последните изследвания Zeel T не само премахва болковия синдром, но и възстановява нормалния метаболизъм в хрущяла и другите ставни тъкани. От този ефект всички НПВС са лишени.

Фармакологично действие:
Хондропротективно
хондростимуриращо
регенериращо,
ускоряващо метаболизма
обезболяващо

Дозировка:
– Таблетки: 3-5 пъти по 1 таблетка дневно
– Маз – 2-3 пъти през деня се намазва болезнената става с меко бавно масажиране.
– Разтвор за инжекции: 2 пъти в седмицата по 1 ампула (подкожно, мускулно, вътрекожно, периартикуларно, при необходимост паравертебрално). В остри случи по 1 инжекция ежедневно. По-щадящ начин за лечение с инжекцинен Zeel T е като препаратът се въвежда не вътреставно, а се правят подкожни убождания в областта на ставата.
За максимален и бърз терапевтичния ефект се препоръчва едновременното приложение на трите лекарствени форми Zeel T – таблетки, крем за мазане и ампули.

Специално указание:
При изразен възпалителен процес с болки в ставите отлично се съчетават Zeel T с Traumeel S (противоболково, противовъзпалително, премахва отока и кръвоизлива, стимулира имунната система). Комбинацията взаимно усилва терапевичния ефект на всеки от двата препарата като удължава периода на ремисия. Дозировката и начинът на приложение на Zeel T и Traumeel S са аналогични. Zeel T няма противопоказания и странични ефекти.

Да не се прилага при бременни!

Прочети повече