Комплексният препарат Spascupreel се използва успешно десетки години за лечение на спазми на гладката мускулатура на стомашно-чревния тракт (спастичен колит, колики при кърмачета, спазми при язва на стомаха и дванадесетопръстника), жлъчните пътища (колики на жлъчния мехур, холецистит), матката (дисменорея), бъбречни колики, съдов спазъм (мигрена).


Спазмите и коликите на гастроинтестиналния и урогениталния тракт изискват бързо и ефективно лечение. Добре се повлияват чрез симптоматична терапия, която е комбинация от аналгетици и спазмолитици, но използването на химически синтезираните лекарства понякога е неподходящо поради страничните реакции, които могат да предизвикат (сухота в устата, повишено вътреочно налягане, задръжка на урината, отпуснатост, аритмии, сънливост). При подобна патология ефективна и без странични действия алтернатива е Spascupreel

Това, което го прави различен, е действието му и при болки и спазми на напречнонабраздената мускулатура (ригидна паравертебрална мускулатура, спастичен тортиколис, мускулни крампи). Освен купирането на болката, Spascupreel намалява вероятността за получаване на спазми за по-дълъг период от време. Spascupreel е отлична алтернатива на синтетичните спазмолитици, но без страничните им ефекти като: аритмия (скополамин), отпуснатост и сънливост (мускулни релаксанти). Обратно на това Spascupreel комбинира ефективност с много добра поносимост и е подходящ за цялото семейство. Няма лекарствени взаимодействия и може да се използва дългосрочно без риск от нежелани реакции.

Spascupreel се състои от растителни (Aconitum napellus, Cytrulus colocynthis, Chamomilla recutita, Veratrum album, Gelsemium, Passiflora incarnata, Agaricus) и минерални съставки(Amonium bromatum, Atropinum sulfuricum, Magnesium phosphoricum, Cuprum sulfuricum). Специфичната комбинация от тези компоненти определят неговото терапевтично действие.

Фармакологично действие:
– спазмолитично
– обезболяващо
– седативно
– антиконвулсивно

Индикации:
Спазми на органите с гладка мускулатура (стомах, черва, жлъчeн мехур, матка, пикочни пътища), както и спазми на напречно набраздената мускулатура (мускулни крампи).

Начин на приложение и дозировка:
За възрастни и деца над 6 години – при силни болки или спазми първоначално по 1 таблетка на всеки 15 минути в продължение на 2 часа, след което 3-6 пъти дневно.

За деца от 3 до 6 годишна възраст по 1 таблетка 3 пъти дневно; за деца под 3 години по ½ таблетка 3 пъти дневно. Таблетката се стрива и се намазва върху лигавицата в устата на детето.

Предимства на препарата
– Много добра поносимост
– Подходящ за всички пациенти (вкл. и рискови групи) и всички възрасти без нежелани реакции
– Не са установени никакви взаимодействия с други лекарства и може да се комбинира както с химических синтезирани, така и с хомеопатични лекарства
– Без опасност от предозиране

Прочети повече