Комплекният антихомотоксичен препарат Phosphor-Homaccord е показан за лечение на както на гореспоменатите пресипналост, остри и хронични фалингити и ларингити, но така и на петехиални кръвоизливи. В препарата са включени 3 съставки, от които две са от минерален произход – Phosphorus и Argentum nitricum и една – от растителен – Paris quadrifolia (вранско око), които са оптимално съчетани и балансирани.


Заболявания на горните дихателни пътища и грипни инфекции често възпаляват ларинкса и фаринкса. Клиничната картина протича с болки в гърлото, пресипналост на гласа, трудно и болезнено преглъщане, болки при дишане, дразнеща кашлица, подуване на лимфните възли в областта на шията. Възпалението може да е остро или хронично. Ларингитът освен инфекционзен, може да бъде в резултат на преумора на гласните връзки при певци, говорители, учители, лектори и тогава основното лечение е почивка на гласните струни. Подходяща ефективна и безвредна алтернатива на традиционното лечение на тези оплаквания с антибиотици е препаратът Phosphor-Homaccord

Терапевтична характеристика на компонентите
Homaccord е комбинацията от няколко хомеопатични потенции (ниска, средна, висока) на едно вещество, които заедно приложени осигуряват по-комплексен лечебен ефект, в сравнение с всяка потенция поотделно.

Индикации:
– пресипналост на гласа,
– ларингит,
– фарингит,
– петехиални кръвоизливи – кървене от носа, кървящи – венци

Начини на приложение и дозировка:
Обикновено по 10 капки 3 пъти дневно, а при остро състояние по 10 капки на всеки 15 минути в продължение на 2 часа. Продължителното лечение повече от няколко месеца се провежда под лекарски контрол.

Преимства:
Употребата на Phosphor-Homaccord не води до привикване
Не отслабва лечебния ефект при продължителна употреба
Препаратът е с добра поносимост без нежелани реакции
Може да се комбинира с други лекарства

Прочети повече