Lymphomyosot подобрява работата на лимфните възли за филтриране на микроорганизмите и токсините. Активира имунната система и бързо подпомага самовъзстановителните процеси след възпаление.


Лимфната система е не по-малко значима от кръвоносната система за подържане на здрав организъм. Съществува тясна връзка между функциите на лимфната система и започнал в тялото възпалителен процес. Лимфните съдове не само пасивно пренасят имунните клетки, но и активно участват в изграждането на имунния отговор. Тонзилите (сливиците) са вид лимфни възли, където се образуват имуноглобулините, чрез които организмът се бори с инфекциите. При някои деца третата сливица хипертрофира и когато, въпреки класическо лечение тонзилите продължават да се разрастват, се налага хирургично лечение за отстраняване на разрасналата лимфна тъкан. Лекарството, което има основно отношение към лемфната система е Lymphomyosot


Характеристика:

Lymphomyosot премахва лимфния застой.  Балансирана комбинация от 17 съставки, от които 14 от растителен, 2 от минерален и 1 от животински произход. Комбинацията от тези вещества в Lymphomyosot възвръща към норма функциите на лимфната система при венозен застой, лимфедем, отоци след хирургична интервенция и инфекции.

Фармакологично действие
– Детоксикиращо
– Лимфодренажно
– Намалява секрецията
– Противоалергично

Индикации
Лимфостаза (оток) от различен произход:
– следоперативна
– следтравматична
– статична
Лимфаденити
Инфекциозна мононуклеоза
Тонзиларна хипертрофия и хроничен тонзилит
Протектор на лактацията

Дозировка
Монотерапия
Капки: При възрастни и деца над 6 год. възраст, обикновено 3 пъти по 15-20 капки дневно. При деца – при деца до 2 год. възраст – по 5 капки 3 пъти дневно. От 2 до 6 год. възраст – по 8 капки 3 пъти дневно. Таблетки: При възрастни и деца над 6 год. възраст, обикновено 3 пъти по 3 таблетки дневно. Таблетките не се гълтат, а се държат в устата до разтварянето им. При деца до 3 год. възраст – по ½ таблетка до 3 пъти дневно. Таблетката се стрива и се нанася от вътрешната страна на бузата. От 3 до 6 год. възраст – по 1 таблетка до 3 пъти дневно.
Протектор на лактацията
Lymphomyosot намалява лактостазата (задържане на кърма в гърдите), подобрява венозния кръвоток и лифния дренаж и разширява млечните канали. Доза – по 1-2 таблетки в устата до разтваряне 15-20 минути преди процеса на кърмене.
При напрегнатост в гърдите при препълнени гърди и след кърменето се
приема Lymphomyosot по 1 таблетка след кърмене.
Комбинирана терапия:
Детоксикация и дренаж
Lymphomyosot капки + Berberis-Homаccord + Nux vomica-Homaccord
По 30 капки от всяко лекарство се накапват в бутилка с минерална вода (1- 1,5 l), бутилката се разклаща. Цялото съдържание се изпива през деня. Приема се в продължение на 4-6 седмици. Комплексната терапия продължава 4-6 седмици. Лечението се препоръчва 2-3 пъти годишно
Алергичен ринит и аденоидни вегетации
Euphorbium compositum – назален спрей 2 пъти дневно 1-2 впръсквания в ноздрите + Lymphomyosot 3 пъти по 10 капки в продължение на 1 месец.
Тонзиларна ангина
Angin-Heel 4-6 пъти по 1 табл. + Lymphomyosot 4-6 пъти по 10 к./1 табл.
Тонзиларна хипертрофия
Lymphomyosot + Dulcamara-Homaccord 3-4 пъти х определената за взрастта доза
Инфекциозна мононуклеоза
Engystol 3 пъти по 1 табл. + Lymphomyosot 3 пъти по 15-20 капки/2 табл.
Мастит
Lymphomyosot + Traumeel S по 1 таблетка от двата препарата на всеки час;
след втория ден по 1 таблетка от двата препарата 4-6 пъти дневно.
Профилактика на усложненията при захарен диабет тип 2
Lymphomyosot – 3 пъти по 15-20 капки дневно. Курс на лечени –8-10 седмици. Предотвратява образуването на микроотоци в началния стади на полиневропатията. Купира болката и подобрява чувствителността на стъпалото.
Lymphomyosot може да се комбинира с алфа-липоева киселина и по този начин се повиши ефективността от класическото лечение.

Предимства на препарата Lymphomyosot
Препаратът няма аналог сред алопатичните лекарства и се използва като основно средство за лечение Възможност за лечение на пациенти от всички възрастови групи (вкл. и кърмачета), рискови групи – бременни, кърмачки, шофьори, както и страдащи от различни хронични заболявания
Много добра поносимост с висок терапевтичен индекс
Липса на токсичност, предозиране и странични ефекти
Няма лекарствени взаимодействия

Повече