Нормално менопаузата настъпва при жените около 50-те, но може да започне и преди 40 години. На фона на потока от плашещи факти за симптомите, рефериращи с климактеричния период (тежка депресия, горещи вълни, нарушение на съня и наднормено тегло), ефективна възможност за лечение на симптомите по време на климакс е Klimakt-Heel

Комплексният антихомотоксичен препарат премахва симптомите, съпътстващи климакса. За голяма част от жените периодът е свързан с неприятни и сериозни оплаквания. В климактеричния период започва бавно угасване на яйчниковата функция и по-слабо образуване на женски хормони – гестагени и естерогени (от кората на надбъбреците). Напоследък все по-рано настъпва менструацията при момичетата, което означава, че жените трябва да очакват и по-ранно навлизане в климакс. Факторите за това възрастово изместване може да са: екологично замърсяване, проблеми с имунитета, стрес, употреба на никотин и др.          Първите признаци са:

         – Нередовна менструация
         – Отоци по ръцете и краката
         – Чувство на напрежение в млечните жлези
         – Увеличение на теглото
         – Понижение на сексуалното желание
         – Колебливо настроение
         – Горещи вълни
         – Нарушение на съня

Показания на Klimakt-Heel:
Оплаквания, дължащи се на климактериума: горещи вълни, втрисане, засилено изпотяване, главоболие, сърцебиене, повишаване на кръвното налягане, раздразнителност, сънливост, слабост, депресия, разсеяност, намалено сексуално желание.

Начин на приложение:
Монотерапия
Klimakt-Heel 3 х 1 таблетка
Комбинирана терапия
В качеството на пълноценна алтернатива на хормонално заместителната терапия се използват Klimakt-Heel и Hormeel SN. В рамките на рандомизирано клинично проучване е доказано, че ефективността на лечението се повишава при едновременно приложение на двата препарата. Klimakt-Heel – потиска топли вълни, раздразнителност и бърза уморяемост 3 х 1 таблетка
Hormeel SN – нормализира производството на хормони по 10 капки 3 пъти дневно.
Срещу психоемоционални симптоми може да се комбинира и с
Nervoheel – при пристъпи на плачливост и раздразнителност 3 х 1 таблетка.

Предимства:
Не предизвисква странични ефекти за разлика от хормонозаместителната терапия (ХЗТ), при която е възможно да се развие ендометриоза и не е подходяща при жени със заболявания на черния дроб, тромбоза и тромбофлебит. Добре е след хормонално изследване лекуващият лекар да определи подходящия метод за лечение, но все повече жени в световен мащаб се обръщат към природни средства за лечение и използват Klimakt-Heel.

Прочети повече

► Схеми за комбинирано лечение

Менопауза
Невроза