Hepeel N притежава хепатопротективно действие, намалява болката, а също така намалява дозата на прилаганите за лечение химически лекарствени средства.

Hepeel N
се състои от оптимално съчетани осем компоненти от растителен (Licopodium, Chelidonium, China, Nux moschata, Cardus mariatus, Veratrum, Colocynthis  ) и минерален (Phosphorus) произход, които със своето биотерапевтично действие и абсолютна безвредност определят показанията за приложение на препарата и неговата ефективност.

Черният дроб и жлъчните пътища имат отношение към детоксикацията на организма и заслужават специални грижи. Често хепатобилиарната система се претоварва от твърде много мазни храни, сладкиши, редовна консумация на алкохол, умствено пренапрежение, емоционален стес, вредна токсична среда и инфекции. Организмът реагира на всичко това периодично или постоянно с болка в областта на корема в дясното подребрие с нарушено храносмилане.
За защита на чернодробните клетки и тяхното възстановяване се предписват хепатопротектори. Тези лекарствени средства съдържат вещества, които се използват в синтезата на клетъчната обвивка. Има специфично лечение и за конкретните хепатити, но понякога тези лекарства са не по-малко опасни от самата болест. Затова лекарите се стремят да използват всички средства, чрез които може да се намали дозата и съответно страничните им реакции.

Hepeel N е особено подходящ  за детоксикация на черния дроб

Показания:
дискинезия на жлъчните пътища

хроничен холецистит

жлъчнокаменна болест

цироза на черния дроб

дисбактериоза на червата

метеоризъм

астено-невротичен синдром

загуба на апетит

неонатална жълтеница

последиците от остри и хронични хепатити

медикаментозна хепатопатия след антиотици и химиотерапия за възстановяване функцията на черния дроб

Действие:
Hepeel N подобрява детоксикиращата функция на черния дроб, оказва жлъчегонно, спазмолитично, газогонно, хепатопротективно и противовъзпалително действие. Може да се прилага продължително време без привикване и отслабване на лечебния ефект.

Дозировка
:

Обикновено се прилага по 1 таблетка 3 пъти дневно (да се разтвори  в устата) В остър случай на болка под дясното подребрие се приема по 1 таблетка на 15 всеки минути в продължение на 2 часа.

За новородени и деца до 3 месечна възраст по ¼ таблетка, която се стрива и разтваря в чаена лъжичка вода, а за децата до 3 години по ½ таблетка на един прием.

Преимущества:
Hepeel N помага да се възстановят функциите на черния дроб без допълнително натоварване на черния дроб. Освен това подпомага за отстраняване на страничните ефекти след прием на синтетични лекарства.

Възстановява функциите на черния дроб и жлъчните пътища и в детска възраст.

Може да се прилага продължително време при хронични заболявания  без отслабване на ефекта и привикване.

Има много добра поносимост, без странични ефекти и противопоказания.

Повече