Dulcamara-Homaccord може да се проведе профилактика на сенна хрема, бронхиална астма и студова алергия като премахва чувствителността на тялото към метеорологичните условия (студ и влага).

Активни съставки:
Капките Dulcamara-Homaccord оказват комплексно въздействие върху организма благодарение на индивидуалните свойства на двете вещества (Dulcamara и Araneus diadematus), които влизат в техния състав.

Dulcamara е лечебно растение (червено кучешко грозде), отдавна използвано медицината за лечение на състояния и заболявания, влошаващи се от влага и особено от влажен студ (невралгични и ревматични болки в ставите и меките тъкани).Има богато съдържание на сапонозиди с противоревматично, противоподагрозно и антидерматозно действие.

Araneus diadematus (паяк кръстоносец), обработен по хомеопатични технологии, притежава терапевтична активност при настинки след изпотяване и излагане на студ, невралгии, фебрилен и субфебрилен синдром (грип) с тръпки по цялото тяло.

Homaccord е комбинацията от серия от хомеопатични потенции на едно вещество в антихомотоксичен препарат, които заедно приложени осигуряват по-комплексен лечебен ефект, в сравнение с всяка потенция поотделно. Всеки от 2-та компонента на препарата Dulcamara-Homaccord действа чрез различни серии хомеопатични потенции D (ниска, средна, висока): Dulcamara: D2, D10, D30, D200 и Araneus diadematus: D6, D10, D30, D200.

Терапевтично действие:
Препаратът противодейства както на ефекта от влажно време, например, поява на кашлица при простуда, така и на състояния, които се влошават от влажно и студено време (ревматизъм, невралгия, тонзиларна хипертрофия, пробождащи болки). С него може да се проведе профилактика на сенна хрема, бронхиална астма и студова алергия като премахва чувствителността на тялото към метеорологичните условия (студ и влага).

Показания:
Тонзиларна хипертрофия.
Заболявания и състояния, провокирани от влага и студ:
– сенна хрема
– студова алергия,
– суха кашлица и астматични пристъпи във влажно време,
– запушване на носа в дъждовни дни и при мъгла със стичане на секрет по гърлото,
– невралгични или различни ревматични болки в ставите и меките тъкани (мускули и сухожилия).

Начини на приложение:
При възрастни и деца над 6 год. възраст, обикновено 3 пъти по 10 капки дневно. При остри състояния 10 капки всеки 15 мин.(за период от 2 часа). Продължителната употреба на продукта (няколко месеца) трябва да бъде проследявана от специалист
-Употреба при деца – при деца до 2 год. възраст – по 3 капки 3 пъти дневно.
От 2 до 6 год. възраст – по 5 капки 3 пъти дневно.

Повече