Комплексният  антитоксичен препарат е показан за лечение на остри и хронични, обструктивни възпалителни заболявания на дихателните пътища като бронхит, трахеит, бронхиална астма, плеврит и бронхит при пушачи. Оптималното съчетание и взаимното въздействие на осемте му съставки от раститетелен (Atropa belladonna, Sticta, Lobelia inflate, Hyascyamus niger, Bryonia cretica,Ipecacuanha) и минерален (Kreosotum, Kalium stibyltartaricum) произход определят неговия комплекснен терапевтичен ефект.


Бронхитът е много разпространено заболяване, което протича с възпаление на големите и малки бронхи. Основен симптом е кашлицата – отначало суха, а след това влажна.Обикновено при бронхита има и общи симптоми, типични за простудните заболявания – отпадналост, трескавост, повишена температура. Много хора се отнасят към бронхита като към банална простуда. Бронхитът може да се повтори и да хронифицира, което води до сериозни поражения на бронхите и белите дробове, дори с течение на времето може да се развие и дихателна недостатъчност. Нерядко бронхитът протича и по-сериозно, като е съпроводен от задух. В такъв случай се говори за обструктивен бронхит или бронхит с астматичен елемент. Такива заболявания са много по-близки до бронхиалната астма отколкото до обикновената простуда.
Наред с традиционното лечение на бронхита – антипиретици, отхрачващи средства и антибиотици, може да се приложи и препаратът Bronchalis-Heel

Фармакологично действие
– Противокашлично
– Бронхолитично
– Противовъзпалително
– Мощно отхрачващо
– Имуномодулиращо

Остри и хронични бронхити, вкл. бронхит при пушачи

Дозировка
Моноторапия
При възрастни и деца над 6 год. възраст, обикновено 3 пъти по 1 таблетки дневно, а при остри оплаквания – отначало по 1 таблетка на всеки 15 мин. (за период от 2 часа). Таблетките не се гълтат, а се държат в устата до разтварянето им.
Поглъщането на таблетката не води до никакви вредни последствия!
– Употреба при деца – при деца от 3 до 6 год. възраст – 3 пъти по 1 таблетки
дневно, а при остри оплаквания – отначало по ½ таблетка на всеки 15 мин.
(за период от 2 часа). При деца до 3 год. възраст дозировката и схемата на
лечение да се назначи от лекар.

Комбинирана терапия
1.
При хроничен бронхит и продължаваща по-дълго кашлица: Bronchalis-Heel 3 пъти по 1 таблетка + Tartephedreel – през I-вия ден по 10 капки на всеки 1-2 часа; след това 3 пъти по 10 капки + Traumeel S по 1 табл. 3 пътиB дневно. При необходимост комбинираната терапия може да се приложи с температуропонижаващи, отхрачващи средства и антибиотици.
2.
Резултатът от лечението на бронхита ще бъде още по-добър, ако към Bronchalis-Heel, който премахва спазъма на бронхите, отока на лигавицата и пристъпната кашлица, се добавят противовъзпалителният ефект на Traumееl S и противовирусната активност на Engystol. По 1 таблетка от всяко лекарство едновременно 3 пъти дневно. Този курс на лечение продължава една седмица.

Предимства на препарата Bronchalis-Heel
Препарат с много добра поносимост и без нежелани реакции.
Подходящ за всички пациенти, вкл. всички рискови групи и всички възрасти.
Не са установени никакви взаимодействия с други лекарства, така че той може да се комбинира с други лекарствени средства.
Предотвратява развитието на вторични бактериални инфекции и съкращава продължителността на вирусните заболявания.

Повече

 

► Схеми за комбинирано лечение

Бронхит
Кашлица
Фарингит