Angin-Heel S е особено подходящ за лечение на възпаления от различен характер на целия тонзиларен пръстен и с основание се счита природната алтернатива за лечение на ангините (катарална, лакунарна, херпангина и др.)

Ангината е заболяване, познато на много хора. Всъщност всеки от нас е боледувал от нея. Дълго след като заболяването е преминало си спомняме болката в гърлото, рязко усилваща се при преглъщане. Това е главният симптом на ангината. Освен това за болестта са типични остро начало, висока температура (39-40ᵒС), трескавост, подуване на лимфните възли и възпаление на тонзилите със или без налепи. Причина за ангината са вируси и бактерии. В зависимост от поражението тя бива катарална, фоликуларна и лакунарна, като последните две протичат по- тежко. Понякога ангината дава много сериозни усложнения. Нерядко тя може да хронифицира и да се стигне до хирургична интервенция.


Angin-Heel S спомага за премахване на гнойните налепи от сливиците, бързото облекчаване на симптомите на заболяването и унищожаване на възпалителното огнище в организма. Своевременното и правилно приложение на Angin-Heel S спомага за премахване опасността от усложнения.

Индикации:
Оптималното съчетание и взаимното въздействие на седемте му съставки – 4 от растителен (Phytolacca americana, Arnica montana, Solanium dulcamara, Atropa belladonna), 2 от животински (Apis mellifica, Hepar sulfuris) и 1 от минерален произход (Mеrcurius cyanatus) опреелят неговото комрлексно действие:
– противовъзпалително
– антибактериално
– имуномодулиращо

Дозировка:
Още при първите признаци на заболяването, най-подходящо е да се приложи „масирана” терапия, като след това се продължи със стандартна дозировка.
– Възрастни и деца над 6 год. възраст – „масирана” терапия по 1 табл. на всеки 15 мин., за период от 2 часа, след което 3-6 пъти дневно.
– Деца от 3-6 год. възраст – „масирана” терапия по ½ табл. на всеки 15 мин., за период от 2 часа, след което 3-4 пъти дневно.
– Деца до 3 год. възраст – „масирана” терапия по ½ табл. на всеки 1-2 часа (макс. 12 пъти дневно), след което по ½ табл. 3-4 пъти дневно.

Схеми за лечение на ангини с препаратите на Heel:
– Катарална ангина
– Монотерапия с Angin-Heel S по гореописаната дозировка.

Комбинирана терапия:
Angin-Heel S + Traumeel S (като противоболково и противовъзпалително) по 1 табл. от двата препарата 3 дневно.

– Фоликуларна и лакунарна ангина
Комбинирана терапия:
Angin-Heel S 4-6 пъти по 1 табл. + Lymphomyosot (като дрениращо и детоксикиращо средство) 4 пъти по 1 табл./ 10 капки.

След овладяване на клиничната картина приемането на препарата трябва да се
продължи още няколко дни, с цел пълната детоксикация на организма.

Предимствата на препарата са:
– Специфична комбинация от компоненти, чието действие е насочено срещу симптоматиката на тонзиларните ангини
– Има доказана много добра поносимост и и без нежелани реакции
– Подходящ за всички възрасти (вкл. рискови групи)
– Странични ефекти може да има в изолирани случаи при хора, които са алергични към растения от семейство Сложноцветни (Asteraceae, e.g. Arnica)
– Не са известни лекарствени взаимодействия, тъй че може да се комбинира с други лекарствени средства.
Ако търсите природно, сигурно и бързо лечение на ангините, това е Вашето лекарство!

Прочети повече

 

► Схеми за комбинирано лечение

Тонзилит