Engystol aктивира неспецифичните защитни механизми, особено в случаите на грип и вирусни заболявания на горните дихателни пътища, вирусни превмонии, вирусни хепатити и др.

През последните десетилетия броя на вирусните инфекции (най-вече грипни, парагрипни) непрекъснато расте. Обикновено тези инфекции са най-чести през есента и зимата и поразяват хора от всички възрасти. С тяхното разнообразие, усложнения, затруднения в терапията, продължителнност и дълго възстановяване те представляват не само здравословен, но и социален проблем. През последното десетилетие често използвани са специфични антивирусни ваксини. Независимо от факта, че са продукт на високи технологии, има много ограничения за тяхното използване – възраст, здравословно състояние, алергии, рискови групи, чувствителност към чужд протеин и други странични ефекти. Имунопрофилактиката с ваксини е насочена към повлияване на специфичния имунитет. Антивирусните ваксини са създадени на основата на очакваните типове вируси и често се получава “разминаване“ между очаквания и в момента действащ тип вирус. Поради тази причина и лекари и пациенти търсят като алтернатива продукти, които са с доказани имуностимулиращи свойства и повишават собствените защитни сили на организма.
Един от тези препарати е Engystol. Препаратът е неспецифичен имунен стимулатор повлияващ клетъчния имунитет и е показан за лечение на вирусни заболявания и инфекции. Неговото терапевтично действие се определя от факта, че той активира защитните механизми на организма и възстановява нарушения баланс на имунната система, като повищава броя на клетките, отговорни за това.Подходящ е и за профилактика на вирусни инфекции на горните дихателни пътища, предизвикани от вирусите на грип и парагрип, а също адено – и респираторносинцитиални вируси.

Повече

 

Scroll to Top